Terug

OOSTENDE - STAD AAN ZEE

Foto's gemaakt door ©AndreaBrewée en ©WillyHorions met Nikon D50 en Nikon D80


Het Mercatordok met op de achtergrond het stationHet voormalige opleidingsschip Mercator in het gelijknamige dok.Achter het reuzenrad op het Sint Pietersplein een beeld van de Sint-Petrus en Sint-PauluskerkOok in januari, onder een grijze bewolkte lucht en met een bitter koude wind, heeft Oostende zijn charmeRuiterstandbeeld van Koning Leopold II (uit 1931) op de Zeedijk ter hoogte van de Drie Gapers, dat is komende van de Koninginnelaan, als het ware de poort naar het strand van Oostende.De Koninklijke Gaanderijen (1902 - 1906) zijn ontworpen door Charles Girault in opdracht van koning Leopold II.
Ze verbonden het koninklijk chalet met de toegang van de Wellingtonrenbaan. De gaanderijen zijn 381,80 meter lang. Ze bestaan uit een 343 m rechtlijnige constructie met 77 overspanningen die gedeeltelijk door een glazen wand zijn gescheiden. Daardoor konden de wandelaars één van de beide wandelgangen kiezen naargelang van de windrichting. Aan de uiteinden flankeren twee paviljoenen de dubbele overdekte gaanderij.
De Koninklijke stallingen: Het gebouwencomplex aan de Koninginnelaan, dat in 1904 opgetrokken werd in opdracht van Koning Leopold II, doet nu dienst als sportcentrum.
Villa Maritza op de zeedijk (Albert I-Promenade 76) - klik hier voor meer info
Tussen de moderne appartementen op de dijk staat deze oude villa, een overblijfsel uit de Belle-Époque periode.
Café "Spanish Inn", Kapucijnenstraat 42, een gebouwtje uit 1929
Vlindertegel gezien in Oostende: Door het plaatsen van de Vlindertegel op een druk bezochte openbare plaats is hij op een visuele én voort-durende manier aanwezig in onze samenleving en "kunnen we stilstaan bij zaken die vanzelfsprekend lijken, maar dat helaas niet altijd zijn."
klik hier voor meer info


Foto's gemaakt door ©AndreaBrewée en ©WillyHorions met Nikon D50 en Nikon D80

Terug    Naar top