Terug naar Gent

STREET ART WANDELING

Foto's gemaakt door ©WillyHorions en ©AndreaBrewée met Sony HW10V en Nikon D7100


28 september 2017 - We maken een wandeling langs de graffitikunstwerken in Gent, waar kunstenaars de straat als canvas gebruiken.

Van het St Pietersstation nemen we tram 1 Wondelgem naar het oude centrum van Gent. Bij het Gravensteen, op het St Veerleplein, stappen we uit. Vlakbij in het gebouw van de Oude Vismijn, door de poort, de trappen af vinden we al direct de eerste graffitikunstwerken. De onderdoorgang is geschilderd door kunstenaar STEVE LOCATELLI.
Van het St Veerleplein wandelen we naar de Groentenmarkt en via de Hoogpoort, de Belfortstraat, de Vlasmarkt en de Nieuwpoort komen we bij de Nieuwbrugkaai. Over de St.Jorisbrug, door de Rodetorenkaai in de Hagelandkaai, zien we links, op de gevel van het eerste huis in de Bastionstraat een prachtige vogel (the scary bird) van de wereldbekende graffitikunstenaar ROA. Klik hier voor meer Info over Roa
We keren op onze passen terug om via de Hagelandkaai, de st.Jorisbrug en de Baudelokaai bij het Baudelo park te komen. Hier links af, op de hoek met de Rembert Dodoensdreef vinden we een werk van KLAAS VAN DER LINDEN.
Aan het einde van de Baudelostraat staat een grote muurtekening van DAVE DE ROP
Door Oudevest komen we in de Willem de Beersteeg. Het is een doodlopende steeg met aan het einde een parkje. Op de zijgevel van het laatste huis prijkt een werk van RESTO.
Van de Willem de Beersteeg volgen we rechts de Goudstraat, rechts de Krommewal en stappen over de brug naar Sluizeken. Rechtsaf in de Sleepstraat, een paar meter verder rechts, is in de Achterleie weer een werk van DAVE DE ROP.
Een hondertal meter verder, op de hoek van de Sleepstraat en de Pierre de Geyterstraat, zien we twee prachtige tekeningen.
Op een zijgevel rechts, onderstaand werk van A SQUID CALLED SEBASTIAN.
Op een zijgevel links, onderstaand pas gemaakt kunstwerk van de Portugese muurkunstenaar VIOLANT.
We wandelen tot het einde van de Pierre de Geyterstraat waar we op de zijgevel van een huis een heel oude tekening van een onbekende artiest vinden.
We keren terug langs de Sleepstraat tot het Sluizeken. Hier nestelen we ons in een koffiebar met een hapje en een drankje en houden een lange rustpauze.
En dan ... op weg naar de Sluizekenkaai waar we bij een tekening komen van BUE THE WARRIOR & MADAME LA BELGE.
Van de Sluizekenkaai slaan we links af naar de Grauwpoort, rechtsaf naar de Tichelrei en linkaf naar het Tempelhof.
In het Tempelhof prijken, op een witte gevel, vier gigantische konijnen van de artiest ROA.
Van het Tempelhof links naar de Geldmunt, rechtdoor over de Kleine Vismarkt, rechtsaf naar de Groentenmarkt.
Hier lassen we een pauze in. Tijd voor rust en een etentje.
Weer "en route".
Van de Groentenmarkt via de Korenmarkt richting St.Michielsbrug. Vóór de brug nemen we links de Predikherenlei tot aan de hoek van de Jan Van Stopenberghestraat waar een fotorealistische geveltekening van BART SMEETS te bewonderen is.
We keren terug naar de St Michielsbrug, stappen via het St Micheilsplein en de St Michielsstraat naar de Hoogstraat die we volgen tot het einde, slaan links de Rasphuisstraat in en komen een paar meter verder in de Akkerstraat.
Al van ver zien we, op de smalle zijkant van een huis, de tekening van PIETER VERBEKE & ASIT
We keren terug naar de Hoogstraat en slaan aan het einde, links de Oude Houtlei in. De eerst volgende straat rechts is de Schouwvegersstraat waar we een werk van GLEO tegenkomen.
Terug naar de Oude Houtlei tot we, rechts, bij de Wellingstraat zijn. In de Wellingstraat pronken twee kunstwerken. Het eerste op de smalle zijgevel van een huis is van BUE & BILLYCOLORS
Het tweede werk in de Wellingstraat, op de zijgevel hoek met de Holstraat, is van KLAAS VAN DER LINDEN.
Titel van het kunstwerk: "The Boarding of The Fleet with NO Return".Terug naar de Oude Houtlei tot het Alexianenplein, rechtdoor de Iepenstraat in. De eerste straat rechts is de Koperstraat. Op de zijgevel van het laatst huis in de Koperstraat, de hoek met de Stoppelstraat, spotten we een muurschildering van PSO MAN.
We wandelen terug naar de Iepenstraat, slaan rechts af door de Zandpoortstraat, links af naar de Recollettenlei en rechtsaf over de brug naar het Koophandelsplein. Van het Koophandelsplein rechts af, over de brug en linksaf komen we in de Ketelvest.
In de Ketelvest zou een kunstwerk van BUE & ROA zijn.
We stappen de hele straat af, tot de volgende brug maar kunnen de muurtekening niet vinden. We vinden wel een tekeningen van BUE & CHASE.
Voor we terugkeren door de Ketelvest lopen we even rechtdoor tot op de brug. En ... van op de brug ontdekt Willy, op de zijgevel van een huis langs het water, de tekening. De vogel van ROA is duidelijk maar van het kleinere vogeltje en de rest van BUE's bijdrage valt niets te bespeuren doordat er van alles voorstaat.
Bij het terugkeren via de Ketelvest zien we het werk toch nog en kunnen door de tralies van de afsluiting een foto schieten. Er staat zelfs nog een tekening bij van een andere kunstenaar. Van wie dat werk is, kunnen we niet achterhalen.
We volgen verder de Ketelvest, stappen de brug over richting Koophandelsplein en trammen met de lijn Flanders Espo naar het St Pietersstation.

Einde van een stevige wandeling van ongeveer 10 km. Gelukkig hebben we een paar rustpunten ingelast.
We zagen heel wat mooie "Street Art". Het beviel ons enorm. Er is nog veel meer te zien, dus ... "wordt vervolgd".

Foto's gemaakt door ©WillyHorions en ©AndreaBrewée met Sony HW10V en Nikon D7100

Terug naar Gent    Naar top