Terug naar Gent

BEELDEN uit GENT

Foto's gemaakt door ©WillyHorions en ©AndreaBrewée met Sony HW10V en Nikon D7100


Het historisch centrum van Gent ligt op de plaats waar Gent ontstaan is, op de plaats waar de Schelde, de Leie en de Lieve samenvloeien.
De naam "Gent" is afgeleid van het Keltische Ganda wat samenvloeiing betekent. Wandelend in het oude stadsgedeelte kom je dan ook overal water tegen en "Gentse Bootjes" die de hele dag toeristen af en aan varen. Het is aangenaam om in de oude binnenstad rond te kuieren. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand en er hangt altijd een gezellige vakantiesfeer.
Brugge en Antwerpen zijn prachtige steden maar Gent spant toch de kroon.
De Barge
Het schip "De Gentse Barge" dat vandaag de dag te zien is in Gent, is een historische reconstructie van een originele Gentse barge. Bij die reconstructie werden langdurig werklozen en kansarmen tewerkgesteld.
De "bargedienst" begon in 1624, toen de Brugse Vaart klaar was, en bleef bestaan tot 1911. De barge was een trekschuit die op het kanaal tussen de Belgische steden Gent en Brugge voer. In tegenstelling tot de meeste andere trekschuitdiensten, was de Gentse barge bijzonder luxueus en comfortabel ingericht. Zo comfortabel zelfs, dat de koningen en koninginnen zich met de barge lieten vervoeren. De hoogste gasten die met de barge hadden meegevaren waren: Peter de Grote (in 1717), Lodewijk XV (in 1745), keizer Jozef II (in 1781) en keizerin Marie-Louise (in 1810).
Bron: Wikipedia
Tegenwoordig kan dit drijvend erfgoed het hele jaar door gehuurd worden voor bedrijfsonthalen, groepsuitstappen en privéfeesten, ...
Emiel Braunplein met de achterzijde van de Sint-Niklaaskerk en uiterst rechts "Klokke Roeland"
Muziekkiosk op de Kouter
Café de Drie sleutels - Sluizeken
Één van de vele bruggen in Gent
Foto's gemaakt door ©WillyHorions en ©AndreaBrewée met Sony HW10V en Nikon D7100


Terug naar Gent    Naar top