Camperreisverhalen           Fotosite           Gastenboek

!!! Klik op de foto's of op de links voor meer foto's !!!




SPANJE 2013

DEEL I: Langs de MIDDELLANDS ZEE naar ZUID-SPANJE tot MARBELLA

Op alle foto's is een copyright van toepassing.
Gebruik van één of meerdere foto's mag mits vermelding van mijn naam als fotograaf.



PS: Bovenstaande map komt uit de site www.charmelogies.com



Reisroute: Deel 1





camperplaats La Charité sur Loire
La Charité sur Loire

Zaterdag, 16 februari - Van Veerle-Laakdal naar La Charité sur Loire

't Is bar koud in België. We zetten koers naar Spanje. We willen langs de kust tot Marbella reizen om van daar naar Extremadura en Castilla-La Mancha te trekken.

Door de besneeuwde Ardennen rijden we via Charleville-Mézičres, Reims, en Auxerre naar La Charité sur Loire. Om 17.40 uur staan we geďnstalleerd op de camperplaats. Een wandeling naar het centrum van dit mooi, oud dorpje bezorgt ons de nodige beweging en een frisse neus. We gaan met de kippen op stok want morgen staat weer een lange tocht op het programma.
Weersvoorspelling voor deze nacht: -1C°!

Dag 1: 616 km
Overnachting: Camperplaats La Charité sur Loire, Quai Romain Mollot
Coördinaten: N 47.17483    E 3.01123




Zondag, 17 februari - Van La Charité sur Loire naar Peyriac de Mer

8.00 u en 4 C°, koud maar een stralende zon belooft een fijne reisdag. We rijden tot Clermont-Ferrand en volgen van daar de A75. Onderweg tanken we in Nevers en verder nog in Millau bij Le Géant. Het was onze bedoeling om in Millau te overnachten maar het is nog vrij vroeg en dus snorren we door tot de camperplaats in Peyriac de Mer. Als we er aankomen, begint het al te donkeren wat betekent dat we vandaag niet meer op wandel kunnen. Deze nacht wordt het ongeveer 3°C.

Dag 2: 600 km
Overnachting: Camperplaats Peyriac de Mer, Rue des Étangs
Coördinaten: N 43.09372    E 2.96205




Maandag, 18 februari - Van Peyriac de Mer naar Blanes

Via Perpignan, Figueras, Girona rijden we naar Blanes, naar camping La Masia. De camping is in deze periode open, aanvaardt camping cheques en ligt op 188 km van het Monasterio de Poblet waar we morgen naar toe willen. Om 14.00 uur zijn we al gesetteld en hebben de hele namiddag om op adem te komen. Er hangen donkere wolken en er staat een waterzonnetje maar dat belet ons niet om buiten te lunchen.

Dag 3: 210 km
Overnachting: Camping La Masia, Blanes
Coördinaten: N 41.66583    E 2.77833





Reial Monestir de Poblet
Reial Monestir de Santa Maria de Poblet

Montblanc
Montblanc

Dinsdag, 19 februari - Van Blanes via het Reial Monestir de Poblet naar l'Almetlla

Na 186 kilometer staan we op de parking van het immense Monestir de Santa Maria de Poblet. Het cisterciënzerklooster, waar nog ongeveer 50 monniken wonen, is open voor publiek van 10.00 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 18.00 uur. Voor het ogenblik zijn er nog geen andere toeristen zodat we alle ruimte hebben. In de abdijkerk zien we een indrukwekkend albasten retabel en de albasten Koninklijke graven. Naast de kloostergebouwen ligt het gotische, prachtig gedecoreerd kloosterhof.
Dit 12de eeuwse Monestir is een bezoek waard!

13 uur, 16°C en een zonnetje: We lunchen uitgebreid op de grote parking. Nu kan het. We zouden hier eventueel kunnen overnachten. In de zomer zal het hier wel overvol staan.
Een uurtje later en een tiental kilometer verder, op onze weg naar de kust, stoppen we in het stadje Montblanc. Het historisch centrum ligt midden in de nieuwe, moderne stad waardoor het moeilijk is onze camper te parkeren. Uiteindelijk vinden we een plaatsje niet ver van de omwalling. Volgens de legende heeft Sint Joris, hier onder de stadspoort, de draak verslagen. We slenteren door de smalle steegjes en over de pleintjes tot bij de kathedraal. Willy en ik houden van zo'n authentieke oude plaatsen. We zouden er niet speciaal voor naar hier komen, maar nu we toch in de buurt waren is het goed meegenomen.

15.30 u: Met de C14 bollen we naar de kust, naar L'Ametlla de Mar. De kleine Camping l'Ametlla ligt op ongeveer 100 meter van de zee. Het is een Acsi-camping. We logeren hier voor 14 euro.

Dag 4: 276 km
Overnachting: Camping l'Almetlla de Mar
Coördinaten: N 40.86500    E 0.77889



Woensdag, 20 februari - l'Almetlla

Zon en 18°C: De camping ligt heel rustig in een natuurgebied op ongeveer 200 meter van een rotsachtige baai.
In de namiddag wagen we ons aan een wandeling langs een pad tussen de zee en het natuurgebied. Na een paar kilometer komen we in L'Almetlla. In het hoogseizoen is het hier waarschijnlijk toeristisch druk. Nu is het verlaten. Appartementen, luxueuze hotels en grote vakantievilla's staan leeg. Een paar kilometer verder komen we in het bewoonde deel van het dorp bij de haven. Ik heb mezelf overschat en heb dringend rust nodig voor ik aan de terugweg kan beginnen.
Op het terras van een leuk cafeetje genieten we in het zonnetje van een cervessa. We geraken in gesprek met een jongeman. Op de vraag of er geen bus is naar de camping antwoordt hij dat dit niet het geval. Hij stelt voor ons met zijn auto naar de camping te brengen. En zo zijn we onverwacht, vlugger dan gepland, terug van onze uitstap.

Dag 5 - Overnachting: Camping l'Almetlla de Mar
Coördinaten: N 40.86500    E 0.77889



L'Almetlla
Rotsige baai bij Camping L'Almetlla


Donderdag, 21 februari - Van l'Almetlla naar Pinedo, Valencia

9.00 u: Met de N340, de CV13 en verder de CV10 (de gratische Autovia de la Plana) rijden we naar Valencia. Door Valencia en langs de nieuwe stad komen we in Pinedo bij camping Coll Vert, een ACSI camping die uitstekend gelegen is om Valencia te bezoeken. We bezochten de stad een paar jaar geleden. Nu opteren we om hier te overnachten omdat we met openbaar vervoer naar Xŕtiva willen. Vanuit deze camping is het best te doen. Bij de ingang van de camping stopt ieder uur een bus naar het Noordstation in Valencia. Van het metrostation ernaast rijdt ieder half uur een trein die stopt in Xŕtiva. Xŕtiva bezoeken staat op ons programma voor morgen. Vandaag willen we naar Valencia fietsen. Het is amper 8 kilometer langs een prima fietspad. De hevige wind is echter spelbreker zodat we rond de camper blijven hangen.

Dag 6 : 227 km
Overnachting: Camping Coll Vert, Ctra del Riu 486, Pinedo, Valencia
Coördinaten: N 39.39639    W 0.33278



Station Valencia
Noordstation Valencia


Vrijdag, 22 februari - Naar Xŕtiva

Om 8.20 uur bussen we naar het Noordstation in Valencia. Vanhier nemen we de trein naar onze bestemming en om 10.15 uur staan we in Xŕtiva. De stad ligt aan de voet van een heuvel. Op de bergkam ligt de ruďne van wat ooit een groot kasteel was met 30 torens.
Hoe geraken we bij het kasteel? Het infobureau is gesloten. Het toeristentreintje is buiten gebruik. Een vriendelijke politieagent wijst ons de weg. Het wordt een stevige, steile wandeling. Na een half uur staan we puffend bij de toegangspoort. Op het domein valt nog heel wat te wandelen en te klimmen. In de 15de en 16de eeuw woonde hier het beruchte geslacht Borja, alias Borgia. Twee van de Borgia's, de gewetenloze Alonso en de corrupte Rodrigo, werden paus. Dit zorgt voor een speciale sfeer bij ons bezoek aan dit middeleeuws kasteel. We lopen tussen de olijf- en sinaasappelbomen en genieten van het fantastisch uitzicht over de beneden liggende stad.
Op onze terugweg door de oude stad passeren we:
  • het luxueuze Hotel Mont Sant omgeven door een bijzonder mooie tuin vol met jasmijn en sinaasappelbomen,
  • de Ermita de San Feliú, oudste kerk van Xŕtiva,
  • de Iglesia Colegial Basílica de Santa María, een voormalige moskee
  • en het prachtige voormalig ziekenhuis.
  • Xŕtiva is de moeite!

    Dag 7 - Overnachting: Camping Coll Vert, Pinedo, Valencia
    Coördinaten: N 39.39639    W 0.33278



    Xŕtiva




    Xŕtiva

    Ruďnes van kasteel in Xŕtiva




    Jávea
    Jávea gezien vanaf de pier van de haven

    Zaterdag, 23 februari - Van Pinedo naar Jávea (= Xabia)

    15°C, regen en veel wind: Fietsen naar Valencia zit er ook vandaag niet in. Het zou met dit weer geen fijne uitstap worden. We kunnen maar beter verkassen een eind verder zuidwaarts.
    Ongeveer 13.00 uur arriveren we op camping Jávea in Jávea. Ook hier heeft het geregend en is het bewolkt. Een paar uur later komt de zon er toch door en kunnen we op verkenning. We fietsen naar het strand en volgen de promenade tot aan de haven. Het stadscentrum ligt een paar kilometer verder op een heuvel. De koude, hevige wind nodigt niet uit om verder te trekken. We keren terug en stoppen onderweg bij de Consum vlakbij de camping om wat voorraad in te slaan.

    Dag 8 : 114 km
    Overnachting: Camping Jávea, Cami de la Fontana 10, 03730 Jávea, Alicante
    Coördinaten: N 38.78361    E 0.17222





    Bolnuevo
    Bolnuevo

    Zondag, 24 februari - Van Jávea naar Bolnueva-Mazarrón

    Volgens de weersvoorspellingen is er geen beter weer te verwachten. We zakken nog verder af naar het zuiden.
    Drie uur en 233 kilometer later staan we op Camping Playa de Mazarrón. De camping is vrij groot, ligt vlak aan zee en dicht bij het stadje.
    16.00 uur, 17°C en er waait een fris windje. We wandelen het pad langs de kust tot helemaal het einde en komen zo bij imponerende, door de natuur geërodeerde en gesculpteerde rotsen. De gebruikelijke fotokes worden geschoten. Dan wandelen we langs de straatkant verder want we willen zien hoe het landschap achter de rotsige baai er uitziet.
    Ongeveer 19.00 uur zijn we terug bij de camper. De hartige hap die Willy klaarmaakt, smaakt enorm na onze lange wandeltocht.

    Dag 9 : 233 km
    Overnachting: Camping Playa de Mazarrón, Avda Pedro Lopéz Meca, 30877 Bolnueva-Mazarrón, Murcia
    Coördinaten: N 37.56306    W 1.30389




    Bolnuevo

    Geërodeerde rotsen in Bolnuevo




    Playa de San José
    Cabo de Gata - Playa de San José

    Maandag, 25 februari - Van Bolnueva-Mazarrón naar Los Escullos in Níjar, Cabo de Gata

    Vandaag wordt het maximaal 14°C met frisse, stevige wind. Na overleg beslissen we nog meer zuidwaarts te rijden, naar Níjar-Almería. Onderweg zien we, behalve kilometers plastieken serres, een woestijnachtig landschap met kale bergen, cactussen, agaven en een enkele palmboom.
    Camping Los Escullos, ligt in het natuurgebied van Cabo de Gata. We wagen ons al direct aan de verkenning van de omgeving. Na 15 minuten stappen door een desolaat landschap komen we bij de zee. De hele kust bestaat uit sterk geërodeerde rotsen. Een verlaten Fort wijst op vroegere glorietijd. Ondanks de zon en 17°C is het onaangenaam koud door een nijdige wind. Morgen komen we zeker terug en hopelijk is het dan wat warmer.

    Dag 10 : 151 km
    Overnachting: Camping Los Escullos, Paraje Los Escullos, ES 04118 Níjar, Almería
    Coördinaten: N 36.80278    W 2.07722



    Dinsdag, 26 februari - Los Escullos in Níjar, Cabo de Gata

    Na de middag fietsen we langs de grote baan nog eens naar zee. We volgen de Piratenroute en maken volop foto's van het landschap, de zee en de rotsen.
    Terug in de camping doen we zoals de meesten; we installeren ons bij de camper in de zon en uit de wind en genieten van het zalige nietsdoen.

    Dag 11 - Overnachting: Camping Los Escullos





    La Garrofa
    Wachten op bus naar Almeria bij de camping


    Alcazaba Almeria
    Almeria: Alcazaba


    Almeria
    Almeria: Zuidgevel kathedraal

    Woensdag, 27 februari - Van Los Escullos, Cabo de Gata naar La Garrofa, Almería

    Koud en veel wind, geen weer om te wandelen of te fietsen. Binnen zitten wachten op beter weer is niet aan ons besteed. Dus verhuizen we naar Camping La Garrofa bij Almería. De kleine camping ligt pal aan zee tussen de rotsen.
    13.00 u: Vóór de camping stopt de bus die ons naar Almería brengt. Na een kwartiertje zijn we in de stad en op weg naar het Alcazaba. Dit kolossale fort uit de 8ste eeuw is het grootste dat de Moren ooit in Spanje hebben gebouwd. Rondwandelen in dit ommuurd kasteel met zijn goed onderhouden tropische beplanting en fonteinen is bijzonder gezellig.
    Naast het Alcazaba ligt blijkbaar een oude vissers- en zigeunerswijk La Chanca. De mensen wonen er in grotten die van buiten kleurrijk beschilderd zijn en binnen modern ingericht. We gaan op zoek naar die schilderachtige wijk maar vinden geen grotten, wel kleine gekleurde vissershuisjes.

    Op het met palmen beplante Plaza del Cardenal Belluga drinken we een nogal dure koffie terwijl we wachten tot de kathedraal open is voor bezoek. Al gauw zien we groepen toeristen in de richting van de kathedraal stappen. Dat wil zeggen dat de kathedraal eindelijk open is.
    De kerk ziet er met zijn vier torens, dikke muren en smalle vensters eerder uit als een fort. Ze is in de 16de eeuw gebouwd met de bedoeling de stad te verdedigen tegen aanvallen van piraten. Via een Moors aandoend binnenplein komen we bij de ingang. We betalen 5 euro toegang.
    Wat een rijkelijk met goud versierd interieur!
    Er zijn veel kerken in Almería maar deze is echt een bezoek waard.

    We zoeken onze weg terug naar het busstation. Zo passeren we het aantrekkelijk Plaza Vieja met het stadhuis en wandelen door de Passeo de Almeria, de slagader van de stad. Op deze brede avenue met zijn winkels, bars, cafés, ijssalons, ... heerst een ontspannen sfeer. Mensen shoppen, drinken een biertje op een terrasje of zitten gewoon op een bankje. Wij eten hier ons broodje uit het vuistje en genieten van de bedrijvigheid rondom. In de Mercadone vlakbij het station kopen we wat fruit en groenten en nemen dan de eerstvolgende bus terug naar Camping La Garrofa.

    20.00 u: Lekker gegeten en geacclimatiseerd. Morgen wordt een regendag en dus plannen we om verder te rijden naar een camping in Benajarafe op 25 kilometer van Málaga.

    Dag 12 : 57 km
    Overnachting: Camping La Garrofa, Ctra N340a Almería
    Coördinaten: N 36.82639    W 2.51639



    Donderdag, 28 februari - Van La Garrofa, Almeria naar Benajarafe, Málaga

    Het heeft de hele nacht geregend. Ook nu regent het en af en toe horen we gedonder. De rioolputjes kunnen het water niet slikken. Hier en daar is de weg helemaal overspoeld. Aangenaam rijden is anders. Na een uurtje stopt het regenen eindelijk.

    De weg tussen Almeria en Málaga is bezaaid met kilometers plastieken serres zowel langs de zee als in de bergen. Hier wordt drie miljoen ton groenten en fruit gekweekt, bestemd voor de Europese markt. Ooit was dit gebied desolaat en droog. Ten behoeve van de tuinbouw wordt al jaren massaal grondwater opgepompt, met als gevolg de uitputting van ondergrondse watervoorraden. Onderbetaalde, meestal illegale, seizoensarbeiders oogsten, sorteren en verpakken de productie.

    Het klaart op; zon en wolken wisselen elkaar af. Vóór we naar de camping rijden, willen we onze voorraad aanvullen bij de Eroski. Pech! De supermarkt is gesloten want het is vandaag de "Dag van Andalusië". Dat wordt behelpen met het miniaanbod van de campingwinkel.
    In Valle Niza Playa valt bitter weinig te beleven. De camping ligt een beetje afgelegen aan zee. Er is geen strand, het water komt tot tegen de dijk. Er staan veel vaste huisjes en caravans en er blijven weinig plaatsen over voor passanten. Het sanitair is primitief maar net. Het grote voordeel van deze camping is dat we met de bus naar Málaga kunnen. Dat is dan ook de reden waarom we hier willen verblijven.

    Dag 13 : 174 km
    Overnachting: Camping Valle Niza Playa, Ctra N-340, Benajarafe
    Coördinaten: N 36.71944    W 4.16444



    Costa Plastico
    Costa Plastico tussen Almeria en Málaga

    Camping Valle Niza
    Camping Valle Niza Playa


    Vrijdag, 1 maart - Málaga

    Om 9.40 uur nemen we dicht bij de camping de bus naar Málaga. Een ticket heen en terug kost 3,74 euro. Na drie kwartier staan we aan de haven van Málaga. In het toeristenbureau bekomen we een stadsplannetje en een folder "Málaga in 3 dagen".
    Wandelend door de Calle del Marqués de Larios, de winkelwandelstraat, komen we op de Plaza de la Constitution, het hart van de oude stad.
    Na een verfrissing in een van de vele cafeetjes stappen we door de Calle Santa Maria die ons bij de Catedral de la Encarnación brengt. De kathedraal werd gebouwd tussen 1528 en 1782 in een combinatie van stijlen. Omdat de zuidelijke toren nooit voltooid is, wordt ze door het volk "la Manquita" (de eenarmige dame) genoemd.
    Van op het sfeervolle Plaza del Obispo hebben we een prachtig zicht op de imposante, barokke voorgevel. Een toegangsticket kost 5 euro. Foto's nemen mag zonder flits. Dat moet je ons geen twee keer zeggen. Het interieur is prachtig met gesculpteerde gewelven, prachtige koorbanken, twee magnifieke orgels, marmeren preekstoelen, ...

    Via de Calle Cister aan de achterkant van de kathedraal komen we bij het Alcazaba. Het Alcazaba is een Moors fort-paleis met tuinen, vijvers en irrigatiesystemen, in de 11de eeuw gebouwd tegen de berg Gibralfaro. Een bezoek aan de hogerop liggende ruďnes van Castillo Gibralfaro slaan we over. Het pad er naartoe ligt ons te steil en te ver.

    Na een middagpauze op een zonnig terras, zetten we onze verkenning van de oude stad verder en komen nog bij:
  • de ruďnes van een Romeins Theater uit de 1ste eeuw v. Chr. Ze werden pas in 1951 ontdekt.
  • het geboortehuis van Picasso
  • en de Kerk van Santiago

  • Likkend aan een ijsje rusten we uit op een bank ondertussen genietend van de beweging rondom.
    We willen nog een ander facet van Málaga zien. Door de winkelwandelstraat komen we bij het Paseo del Parque dat de oude stad met de nieuwe verbindt. Dit 800 meter lange park is in de 19de eeuw aangelegd op een stuk grond dat gewonnen is op de zee en is beplant met tropische palmbomen en planten. Overal staan beelden en fonteinen.
    We wandelen de Paseo door tot het einde. Rechts ligt de haven, links passeren we interessante gebouwen:
  • Het oude postgebouw in neomoorse stijl (1923), wat tegenwoordig in gebruik is als rectoraat van de Universiteit van Málaga.
  • De Bank van Spanje in neoklassieke stijl (1933-36)
  • Het stadhuis in neobarokstijl (1919).

  • Van de Paseo del Parque belanden we in de Paseo de la Farola die langs de haven loopt tot aan de vuurtoren. Van hier hebben we een zicht op de haven, de oude stad en de kathedraal met één onafgewerkte toren. We keren terug via Muelle1, een promenade langs de haven met restaurants, winkels en marktstalletjes.

    Het is een lange, vermoeiende, maar uitzonderlijk mooie afsluiter van ons bezoek aan Málaga geworden.

    Dag 14 - Overnachting: Camping Valle Niza Playa, Ctra N 340, Benajarafe



    Voorgevel kathedraal
    Voorgevel van de Kathedraal van Málaga


    Alcazaba
    Moorse architectuur in Alcazaba


    Paseo del Parque
    Paseo del Parque




    Málaga

    Málaga: Zicht op de vuurtoren en het strand met erachter appartementen en de bergen


    Prieel in La Conceptión
    Prieel in Tropische tuin La Conceptión

    Zaterdag, 2 maart - Málaga: Botanische tuin La Conceptión

    Ondanks de minder goede weersvoorspelling (15°C en bewolkt) bussen we om 10.00 uur nog eens naar Málaga. In Alameda Principal North nemen we bus 61 naar de Botanische tuin La Conceptión. Hier kunnen we onbeperkt wandelen tussen hoge palmbomen, platanen, tropische struiken, cactussen, vijvers, watervalletjes, fonteinen, sculpturen, ... De tijd vliegt voorbij.
    In de cafetaria is het heerlijk zitten en uitrusten, beschermd tegen de nogal nijdige wind. We doen ons tegoed aan zelfgemaakte soep met een geroosterd broodje. Uiteindelijk nemen we de bus terug naar het centrum. We zijn net op tijd om vóór de sluiting in de Market Atarazanas wat fruit te kopen. De toegangspoort van de Market is nog de originele poort van in de tijd dat dit gebouw eigendom was van de Nazari Atarazanas (Shipyards).
    17.00 uur: Met bus terug naar de camping. Het was weer een interessante dag!

    Dag 15 - Overnachting: Camping Valle Niza Playa, Ctra N 340, Benajarafe



    Zondag, 3 maart - Benajarafe: Camping Valle Niza

    Rustdag!

    Dag 16 - Overnachting: Camping Valle Niza Playa, Ctra N 340, Benajarafe



    Torre del Mar
    Torre del Mar

    Maandag, 4 maart - Van Benajarafe naar Torre del Mar

    Weersvoorspelling voor de eerst volgende dagen: regen, regen, regen ... en windkracht 5 Beaufort.
    Camping Valle Niza Playa is oké om van hieruit naar Málaga te bussen maar verder valt, in dit verlaten gat, niets te beleven. Bovendien moeten we hoogdringend naar een supermarkt want de muizen vallen hier dood.
    Dus rijden we naar de Eroski in Velez-Málaga en vandaar naar Camping Laguna Playa in Torre del Mar. Het regent hier evenzeer maar de omgeving is leuker en we hebben hier gratis WIFI.

    Na de middag klaart de hemel op en we wagen ons aan een wandeling langs de zeepromenade. De zee dreunt en metershoge golven spatten schuimend tegen de rotsen. De schaarse moedige wandelaars vechten tegen de wind. De hoge palmbomen zwiepen heen en weer. En dan ... valt er ineens weer nattigheid. We maken rechtsomkeer en snelwandelen richting camping. Willy en ik houden van de zee die zo wild tekeer gaat en hebben genoten van onze korte uitstap.

    Dag 17: 17 km
    Overnachting: Camping Caravaning Laguna-Playa, Prol.Paseo Marítimo, Torre del Mar
    Coördinaten: N 36.72944    W 4.10250



    Dinsdag, 5 maart - Torre del Mar

    18°C, geen wind, kalme zee maar regen, regen, regen, ...
    Tegen de middag stopt de neerplenzende waterval. Het is eigenaardig genoeg ineens droog. De zon priemt door de wegtrekkende donkere wolken.
    Willy haalt de fietsen van stal en we volgen het fietspad tot aan de vissershaven aan de andere kant van de baai. Er varen net een paar vissersboten binnen onder begeleiding van een massa meeuwen. Gelukkig heb ik mijn fototoestel bij de hand om dit geweldig schouwspel digitaal vast te leggen.
    Om 18.00 uur zijn we terug thuis. Het werd toch nog een fijne dag!

    Dag 18 - Overnachting: Camping Caravaning Laguna-Playa, Torre del Mar




    Vissersboten

    Torre del Mar: Binnenvarende vissersboten


    Woensdag, 6 maart - Torre del Mar

    Het heeft weer de hele nacht geregend. We lassen dan maar een extra dagje rust in.

    Dag 19 - Overnachting: Camping Caravaning Laguna-Playa, Torre del Mar



    bushalte
    Bushalte op de autosnelweg!

    Donderdag, 7 maart - Van Torre del Mar naar Marbella

    Zoals voorspeld, stonden de hemelsluizen de hele nacht volop open. Het wordt de natste dag van de week. Hoewel dit in heel Andalusië zo is, verplaatsen we ons richting Marbella. Daar blijkt het toch iets beter te zijn.

    In de streek van Murcia-Alicante schijnt de zon en schommelt de temperatuur rond de 20°C. Zoeken we alleen maar zon dan moeten we 500 kilometer terug rijden en ons daar nestelen. Maar wij plannen binnen een paar dagen het binnenland in te trekken naar Extremadura.

    Ongeveer 12.00 uur arriveren we bij Camping Cabopino. Tussen de regenvlagen door komt de zon even kijken en de thermometer wijst 19°C. De camping valt mee maar WIFI is duur (3 euro per uur). Vandaag verkennen we de omgeving. De weg naar zee loopt over de drukke A7 autoweg. Er is een minihaventje met bars en restaurants errond. Verder is hier niets te zien. Het positieve is dat we met de bus naar Marbella en naar Fuengirola kunnen. Bijzonder eigenaardig is dat de bushaltes op de snelweg liggen. Dit hebben we nog nooit gezien.

    Dag 20: 87 km
    Overnachting: Camping Cabopino, Carretera N-340, Marbella
    Coördinaten: N 36.48861    W 4.74278



    Marbella
    Marbella

    Vrijdag, 8 maart - Marbella

    Eindelijk zon en 20°C!
    Om 10.00 uur nemen we de bus naar Marbella. Van de Avenida Ramon y Cajal komen we door smalle straten met witte huizen in het toeristisch, oud centrum met gezellige pleintjes, terrassen en winkeltjes. Op het Plaza de los Naranjos een terrasje doen, daar hangt een prijskaartje aan. Maar dat nemen we er bij. We zijn tenslotte toeristen.

    Tegen 15.00 uur zijn we terug bij de bushalte. Aan de overkant van de brede laan ligt een prachtig park met de Fuenta del Rocio en banken in mozaďek. Van het park volgen we de Avenida del Mar. Deze mooi aangelegde laan met fonteinen en bronzen beelden loopt recht naar zee. De Paseo Marítimo loopt aan de ene kant tot aan de chique Puerto Bańos en aan de andere kant tot aan de vissershaven. Ze is in totaal 9 kilometer lang.
    We volgen de kade, kiezen een terras uit om er te rusten en te genieten van de zon. Daarna kuieren we langs de zee tot aan de vissershaven en terug. Om 18.00 uur zijn we terug in Camping Cabopino.

    Dag 21 - Overnachting: Camping Cabopino, Marbella



    Zaterdag, 9 maart - Fuengirola en Torremolinos

    9.30 u: Met de bus naar Fuengirola. Niet te geloven. Als we daar aankomen, begint het toch zeker weer te regenen. We schuilen onder het afdak van een van de vele winkels met lederwaren. Om toch verder te kunnen, kopen we twee opvouwbare paraplu's. Dan wandelen we langs de haven en zoeken er toevlucht in een net cafeetje waar we voor 3 euro een koffie americano met een stuk taart bestellen. Het blijft regenen. We kunnen hier toch niet de hele dag blijven zitten. Dan maar met de Renfe-trein naar Torremolinos. Met onze pas aangekochte plu's houden we het ongeveer droog.

    Na een paar minuten treinen, belanden we in het centrum van Torremolinos. Toeristen, toeristen, winkels en stalletjes in functie van de toerist. De oude stad stelt niets voor. We zakken af naar de zeepromenade. Hier lunchen we aan een voordelige prijs (7,5 euro voor gebakken vis met frietjes, een slaatje en een glas wijn). Torremolinos valt tegen. Hier blijven we niet langer.


    Sumatraanse tijger
    Biopark Fuengirola: Sumatraanse tijger
    Ongeveer 14.30 uur zijn we terug in Fuengirola. Het is ondertussen droog. Af en toe zien we zelfs een zonnetje. Om vandaag, behalve eten en drinken toch iets interessants te doen, brengen we een bezoek aan het Biopark dat op één kilometer van het station ligt.
    De toegang voor 65-plussers kost 12,50 euro. Het dierenpark valt enorm mee. Voor het eerst vandaag halen we onze fototoestellen boven. Ik ben gefascineerd door de witte Sumatraanse tijger en door de lynx die tijdens de show vrij rondloopt.

    Het werd toch nog een prettige dag.

    Dag 22 - Overnachting: Camping Cabopino, Marbella



    Zondag, 10 maart

    Adios Costa del Sol.! We trekken het binnenland in.


    EINDE DEEL 1


    Groetjes van Willy en Andrea
    Veel leesgenot !!!


    DEEL 2: EXTREDMADURA en CASTILLA-LA MANCHA



     

    Camperreisverhalen          Fotosite          Gastenboek




    Alles wat ik hier neerschrijf zoals adressen, prijzen, coördinaten, links naar andere sites, enz. zijn louter ter informatie.
    Ik ben niet verantwoordelijk voor gegevens die gewijzigd of fout zijn. Niets mag worden gekopieerd zonder naamsvermelding.